WA make?

We maken een mooiere wereld door juiste keuzes en mooie producten te kopen. mAke staat voor FAIR Fashion & Beauty. In de brede zin: cruelty free, as local as possible, no nasties, no harm. 

Kortom: met een hart. 

Fair Fashion

Fair fashion staat voor een groot deel gelijk aan slow fashion. Duurzaamheid van het kledingstuk en duurzaamheid van het milieu. Bij mAke gaan we op zoek naar de balans tussen trends en stijl. We zoeken een manier om stijlvol voor de dag te komen met een minimum impact voor de aardbol en de wezens erop.

Vintage x second hand

Thirft shopping, totaly love it! Deze liefde voor tweedehands kleding wil ik graag met jullie delen. Vandaar dat het luik second hand niet kan ontbreken op de webshop. Zorgvuldig uitgekozen stuks, gerepareerd, gewassen, gestreken en netjes opgehangen. Klaar om verstuurd te worden en te pronken rond jouw lijf.

 

Mooie merken

Ik moet bekennen: ik ben een shopaholic. Moeilijk om daarvan af te kicken, maar ik probeer bewuster te shoppen én te gaan voor meer tweedehands, mooie merken en handmade. Daarom dat ik ook voor mijn webshop zorgvuldig de merken uitkies. Je weet wel: rekening gehouden met de afkomst, door welke handen, de schade aan de planeet … 

 

Handmade

Als laatste categorie onder fair fashion, is er ook een stukje handmade. Het initiële idee achter mAke was om oude stuks te hermaken (you get it, make-n) én zelf duurzame stuks te maken. Dit blijft dus zeker een onderdeel van de website. Met de tonnen stof die bij oma en mama op zolder liggen, kan een land bedekt worden. Deze stoffen krijgen nu dus een (tweede) leven, als kledingstuk en wie weet versieren ze binnenkort jouw lichaam.

Advies

Bij al dat moois en al die leuke spullen vol goede bedoelingen, hoort ook een stuk advies. Ik wil je namelijk zo goed mogelijk adviseren en zorgen dat je de juiste stuks kiest, zodat je er jaren plezier van hebt. Dit doe ik door kleuranalyses, stijladvies, garderobe planning en personal shopping aan te bieden. Op die manier kies je bewust de stuks die bij jou passen, die jou doen stralen en die de investering waard zijn.

Fair beauty

Als je bovenstaand pleidooi hebt gelezen, staat fair beauty een beetje voor zich. Ik vind productie binnen Europa enorm belangrijk, ik hecht waarde aan cruelty free (naar mens én dier), probeer zoveel mogelijk te kiezen voor vegan. Het allerbelangrijkst vind ik dat de beauty producten geen nasties bevatten, geen chemicaliën die onze huid meer schaden dan baten. Daarom dat ik op de eerste plaats kies voor natuurlijke, gezonde producten. Transparantie is daarbij ook van groot belang, daarom dat ik bij elk product de ingrediënten communiceer. Zo weet jij wat er jou te wachten staat en bepaal je zelf wat goed is voor jou.

Uoga uoga

Uoga Uoga betekent ‘bes bes’. De verse make-up wordt met de hand gemaakt in Litouwen. Het bedrijf werd opgericht door twee vrouwen en begon rond de keukentafel. Ze maakte zelf maskers en crèmes met alles wat ze in de natuur konden vinden. In Litouwen geloven ze in de magie van de natuur. Dit was de basis voor de frisse, natuurlijke cosmeticacollectie. 

we love the planet

Een merk met een hart, waarbij het totale plaatje klopt: de verpakking, de uitstraling, de werkzaamheid, de 100% natuurlijke ingrediënten én de herkomst van de ingrediënten. Alle deo’s zijn biologisch gecertificeerd en dierproefvrij. Bovendien no nasties, waardoor deze deodorant beter is voor jouw huid én de planeet.

neve cosmetics

“Neve” is het Italiaanse woord voor sneeuw. All snowflakes are different, and they are equally beautiful. Net zoals jij en all people. Ze zien beauty als pure magie die ieders uniekheid versterkt. Ze creëren innovatieve natuurlijke cosmetica. De productfilosofie is gebaseerd op het verlangen om effectieve, kleurrijke, creatieve en heerlijke producten te creëren. Hierbij kiezen ze voor simpele, zuivere formules met de cruelty-free code of ethics in het achterhoofd.

& More

en wie is anke?

Aangenaam, ik ben Anke. Enthousiast, gepassioneerd en vastberaden om de wereld een beetje mooier te maken met alles wat ik in m’n mars heb. Dit wil ik niet enkel doen door als fashion stylist de juiste kleuren en outfit te selecteren of als make-up artist een mooie make-up aan te brengen, maar ook door mooie producten te selecteren. Zonder rotzooi, gezond voor jou, je huid én voor moeder aarde.

Nog meer weten?

Ik ben geboren in 1991, woon in Hasselt met mijn vriend en twee hondjes.

Ik hou van heel veel dingen en kan moeilijk kiezen, maar vind vooral mijn passie in creatief zijn met kleur, kleding, make-up en accessoires. Ook schrijven, schilderen, kleuren en knutselen doe ik graag. Zolang ik maar niet hoef te poetsen of te strijken.

Ik ben vrolijk, goedlachs en enorm enthousiast; hierdoor praat ik meestal (te) veel.

De quote “Always late, worth the wait” is op mijn lijf geschreven en dat wijt ik aan mijn sterrenbeeld (Stier). Ik probeer hier aan te werken, ik plan tegenwoordig een kwartier extra voor de aanvang van een afspraak. Dat gaat soms goed, soms ben ik te laat.

Daarnaast kan ik heel impulsief zijn en durf ik mijn planning volledig om te gooien als ik ergens enthousiast over ben. #woops

Food & Anke goes together like Salt & Pepper. Je maakt me het meest gelukkig met eten en zal me ook meestal zien eten. Mijn lievelingseten is al voor zolang als ik weet pannenkoeken en mijn guilty pleasure is Chips. Voor het geval je me hangry tegen het lijf loopt: “Please Feed me”

Mijn absolute lievelingskleur is groen, dus buy me anything green & ik ben nog vrolijker dan normaal. Ik heb ook groene ogen en draag een groene boodschap naar buiten 😉

Ik lach meestal het hardst met mijn eigen grappen (ik ben dan ook écht grappig!). Super obvious situaties toveren een glimlach op mijn snoet, net zoals bij de handse opmerkingen en grapjes.

Ohja, en ik zing heel graag, maar daar ben ik niet zo goed in.

Voel je na deze uiteenzetting de drang om jezelf voor te stellen? Stuur me gerust een mailtje anke@ma-ke.eu, of nodig me uit om samen pannenkoeken te gaan eten!