Je wallen verbergen in 1, 2, 3

Wil jij er minder moe uit zien? 
Maar weet je niet hoe je die vermoeide blik omtovert tot een wakkere kijk?
Lees hier mijn 7 tips!

Anke Stienen

Door Anke Stienen

Als ik klanten vraag wat ze graag willen leren tijdens een one-to-one make-upworkshop is het antwoord steevast: mijn wallen verbergen. Gelukkig ken ik heel wat truckjes om er lekker fris en uitgeslapen uit te zien, uitgezonderd van eens goed slapen dan eh 😉

Bye Bye wallen! Dit geeft onmiddellijk een frisse blik. Kruipt niet in de lijntjes na afpoederen.” – Saartje

1. Reinig je gelaat ‘s morgens en ‘s avonds

Je leest het goed: ‘s morgens én ‘s avonds! Je hebt het me waarschijnlijk al horen tieren dat je ‘s avonds goed dient te reinigen, maar ook ‘s morgens is dit super belangrijk. Je wilt namelijk je huid wakker maken (én jezelf) om fris aan de dag te starten.

2. Gebruik de face toner Rosée de Roses van Cîme

Om je huid te hydrateren en wakker te maken, helpt het om na het reinigen, de face toner even te verstuiven over je gelaat. Zo sluit je de poriën van je gelaat terug, plus het ruikt super lekker en verfrissend. 

3. Breng een laagje oogserum aan onder je ogen

Ik gebruik het allerliefste het roll-on serum van Joik om ‘s morgens mijn wallen weg te rollen. Het is super verfrissend en aangenaam, maar werkt ook hydraterend en verhelderend.

4. Breng je dagcrème aan en pets eens goed op je wangen

Je huid voeden en hydrateren is super belangrijk voor een frisse start van de dag. Sla deze stap dus zeker niet over. Pets ook eens goed op je wangen om de bloeddoorstroming te stimuleren. Of om jezelf wakker te houden 😉

5. Breng lichte concealer aan onder je ogen

Teken de verjongingsdriehoek onder je ogen met een lichte concealer (zie bovenstaande foto) en blend deze goed uit. Door heel licht te werken onder je ogen, zorg je voor een open en frisse blik. Bye bye vermoeidheid!

6. Poeder de concealer af met een lichte foundation poeder

Om te voorkomen dat de concealer in de kleine lijntjes onder je ogen kruipt, is het van groot belang om de concealer af te poederen met een lichte foundation poeder. Dit geldt overigens voor alle vloeibare make-up producten die je aanbrengt: afpoederen!

7. Breng de rest van je make-up aan

Werk je make-up verder af naar je eigen dagelijkse gewoonte. Voor mij is dat: foundation, bronzer, blush, highlight, wenkbrauwen en mascara.

Extra tip: breng een lichte highlighter aan in de hoekjes van je ogen, zo creëer je echt een wakkere blik.