Ideale Gelaatsvorm

Het oog wil ook wat: in bovenstaande video vertel ik je wat ons oog als de ideale gelaatsvorm ziet. Daarnaast licht ik toe wat je nodig hebt om dadelijk jouw gelaatsvorm te bepalen.

Intro: de ideale gelaatsvorm (geschreven versie)

Vandaag ga ik je van alles leren over je gelaatsvorm en op welke manier jouw gelaatsvorm bepaalt welk kapsel, accessoires en brillen het beste bij je passen.

Voor we in de theorie duiken en vervolgens in actie schieten, wil ik je eerst even toelichten wat de ideale gelaatsvorm is. Wil dat zeggen dat jouw gelaat niet mooi is? Absoluut niet. We streven nu eenmaal naar een “ideale vorm” omdat dat hetgeen is dat ons oog het liefst ziet.

De ideale gelaatsvorm is een ovaal gelaat. Dat wil zeggen dat de afmetingen heel symmetrisch zijn. In theorie is je gelaat ovaal wanneer anderhalve keer de breedte van je gelaat, gelijk is aan de lengte van je gelaat.

De ideale gelaatsvorm: het ovaal

Het ovaal gelaat is ook telkens de vorm waar we naar terug grijpen als we gaan kijken welke accessoires, welk kapsel en welke juwelen het beste bij jou passen.

Het kan ook perfect zo zijn, dat jij een ovaal gelaat hebt. Dat wil zeggen dat jij vrij spel hebt om te kiezen tussen de accessoires, brillen, hoeden en juwelen die het beste bij jou passen.

Even terug naar de gelaatsvormen: deze bepalen welk kapsel, juwelen, halsuitsnijding en brilmonturen het beste bij jou passen. Daarom gaan wij kijken welke gelaatsvormen er zijn en vervolgens bepalen we jouw gelaatsvorm.

Wat heb je hier voor nodig?

  • Een spiegel
  • Lange halsketting (of lintmeter of lang touw)
  • Geen accessoires
  • Egaal bovenstuk

Neem de spullen erbij en wij gaan samen aan de slag in de volgende hoofdstukken.